Pagini

septembrie 30, 2012

50 Shades Trilogy




Mi-a luat ceva timp sa ma hotarasc sa citesc prima carte pentru ca nu prea mi se parea interesant titlul incat sa ma ostenesc sa citesc despre ce este vorba in carte, insa a devenit asa de populara incat vezi cate ceva despre ea oriunde iti arunci privirea!

Dupa cum cred ca ati auzit deja, cele 3 carti contin mult sex si ceva fetish-uri. Insa nu despre asta vreau sa vorbesc.
Vreau sa vorbesc despre iubirea si dragostea din aceasta poveste.
In primul rand, actiunea se petrece in cel mult o luna (nu le-am citit pe toate 3, m-am oprit pe la jumatea celei de-a doua carti, dar am citit rezumate online).Deci se cunosc, se indragostesc si se decid sa se casatoareasca intr-o luna. Stop! Pana aici!

Inteleg partea unde ei se indragostesc, inteleg ca sunt atrasi unul de altul din punct de vedere sexual incat fata respectiva este pe punct sa-i accepte preferintele sexuale. Pana aici.
Insa partea unde ea ii schimba personalitatea radical in doar cateva saptamani si unde se iubesc asa de mult incat se hotarasc sa se casatoreasca in astea cateva saptamani, e prea ridicol!
Nu am vazut in viata mea si nu am auzit nicaieri, in afara de carti ca astea, de cineva care sa se deschida asa in fata altei persoane in doar cateva saptamani. Unora le ia ani buni sa cunoasca persoana de langa ei, iar domnisoara Anna l-a facut pe Grey sa-si dezvaluie personalitatea asa repede? Si culmea, ca in afara de partea cu fetish-urile, absolut tot era pe placul ei!!! Ok, unde sa cumpar si eu un bilet la Loteria Relatiilor?

Si toate mentionate mai sus, rezulta la decizia de a se casatori. Nu-i de mirare ca in lume exista divorturi la o luna dupa casatorie,daca mai sunt si altii care se hotarasc sa se casatoreasca in doar cateva saptamani.


Ceea ce ma deranjeaza pe mine nu este faptul ca s-au scris carti ca acestea, ci faptul ca o parte din adolescenti cred ca asta este iubirea si relatii ca aceasta sunt ideale!!!!!!! Iar unii nu se invata minte nici cand ajung la maturitate, trecuti prin 3752443 relatii esuate si cu dublu numar de rani in suflet!

Si uite asa vezi pe boguri adolescenti care isi taie propriul corp pt ca i-a parasit iubita/iubitul si se plang ca nu au relatia perfecta asa cum au citit ei prin carti (ca astea) si prin filme (ca alea de la Disney). Si uite asa vezi tot felul de poze pe Facebook care mai de care mai artistice cu texte de genul "Ti-am dat viata, dar m-ai tradat" postate de copii de 16 ani.

Si mai mult ma deranjeaza ca nimeni nu vorbeste despre cum sunt relatiile in lumea reala!! De ce? Pentru ca oamenilor le este rusine sa vorbeasca despre relatiile lor care difera de idealul din mass-media!

Eu la randul meu am fost influientata de astfel de idealuri si am fost ranita. Dar am stat si am cugetat si am meditat asupra trecutului si m-am invatat minte. Insa ceea ce ma doare cel mai mult este faptul ca nu s-a gasit nimeni sa-mi deschida ochii. Nici chiar mama sau surorile mele. Am invatat lectiile din propriile mele greseli.

Asa ca dragilor , nu confundati atractia fizica cu dragostea, deschideti bine ochii sa vedeti cum e persoana cu care va intalniti. Nu va legati de o persoana care va place fizic. Nu imbracati persoana nou intalnita intr-un nor de calitati, care mass-media va impune ca sunt ideale, pana viata va forteaza sa-i vedeti fata reala. Nu, nu e vina acelei persoane si nu! nu s-a schimbat, ci pur si simplu ati refuzat voi sa-i vedeti fata reala. Si nu! nu-i o persoana oribila, ci pur si simplu nu e persoana potrivita pentru voi. Si nu in ultimul rand, nu confundati  sexul cu iubirea.


Am decis sa scriu aceasta postare pentru ca inca mai vad trilogia asta in reviste descrisa ca mare opera literara si chiar tin legatura cu un adolescent care isi provoaca rani si vrea sa se sinucida pentru ca l-a parasit iubita si tot vad pe Facebook poze cu sfaturi si citate despre relatii care sunt pur si simplu ridicole, venite pana si de la adulti.

2 comentarii:

  1. sunt total de acord cu tine! media creaza idealuri false si astfel multa lume devine nemultumita de ceea ce intalneste in realitate.
    pe langa impresiile tale despre "morala" cartii mai tin sa spun ca din experienta se invata lucrurile cel mai bine :) mai rar culegi din auzite :)

    RăspundețiȘtergere
  2. LOL da...eu aveam de gand sa citesc cartea asta, dar oricum mi s-a spus ca nu are rost sa o citesc pentru ca nu e faina. din cate am citit pe net si mi s-a spus, 50 shades of Gray e un fost fanfiction facut dupa Twilight, doar ca autoarea s-a decis sa schimbe numele personajelor si a scos-o pe piata.
    sincer pentru mine toate cartile astea pentru adolescenti sunt naspa. sunt asa de previzibile si puerile ca m-as plictisi citind, dar sunt foarte multe persoane in jurul meu care citesc si le place. gusturile nu se discuta, dar eu tot nu am sa citesc asa ceva decat daca e una care chiar e faina. :))

    RăspundețiȘtergere