Pagini

iunie 21, 2012

Ce ma deranjeaza de ceva vreme

Citatul de mai jos a fost luat dintr-o revista si tradus de mine:

Urmaresc rubrica dumneavoastra de multi ani si va felicit pentru raspunsurile de succes si parerile stiintifice. Cautam intotdeauna in rubrica dumneavoastra un raspuns pentru fiica mea, insa nu s-a intamplat sa citesc asa ca am luat decizia sa va scriu.
Deci fata mea cea mare (am doua) are 25 de ani si de mica era un copil foarte dificil, pretentios si incapatanat. Voia intotdeauna sa fie cum voia ea. Daca o refuzam,  se supara,nu ne vorbea pana cand noi nu mai rezistam si pana la urma, se intampla cum voia ea. Pe cat crestea cerintele ei deveneau tot mai dificile si tot mai dificile pentru noi sa i le indeplinim. Voia intotdeauna sa se imbrace cu imbracaminte scumpa si sa cumpere marci scumpe, ceea ce noi acasa nu am facut niciodata. Ii faceam insa gusturile ca sa avem capul linistit de murmurile ei. A terminat scoala cu nota buna si noi simteam ca din fericire, undeva merge bine. Nu aveam insa puterea economica sa o trimitem la studii in strainatate. Ceea ce ne temeam, s-a intamplat. Influientata de catre niste prietene ale ei, ne-a cerut sa o trimitem la studii in Anglia. Pentru mult timp ne-am certat pe tema asta, pana cand plansul ei ne-a induplecat. Am facut imprumut (in banca) si am trimis-o.A terminat cu greutate pentru ca a studiat ceva ce nu i-a placut prea mult. Poate ca au tras-o prietenele ei, pt ca acestea influenteaza mult viata ei. Cand s-a intors a inceput sa caute serviciu,pot sa spun cu  presiuni din partea noastra deoarece intotdeauna gasea cate o scuza.Tinea mortis sa-i cumparam masina noua si dupa multe certuri ne-a induplecat si ne-am luat in spate imprumuturi noi. Dupa ce a lucrat pentru putin timp, si-a dat demisia din cauza ca nu i-a placut deoarece, dupa cum insista, sefii erau apasatori.Am acceptat, chiar daca nu o credeam in totalitate. In ultimul timp a inceput sa iasa cu un tanar de varsta ei si pretentiile si cheltuielile ei s-au marit. Nu asculta de nimeni, este egoista, ne injoseste pe toti folosind inaltele ei studii ca fiind atotstiutoare. De 5 luni nu se intereseaza sa caute serviciu. Sta toata ziua in fata calculatorului si vorbeste cu prietenele ei, iar seara iese si se intoarce la miezul noptii. Cere bani incontinuu si nu poate sa opreasca marcile scumpe si calatoriile cu gasca ei. Si eu si sotul meu ne facem griji pentru ca nu mai stim ce sa mai facem. Sotul meu se gandea sa-i taiem banii, eu insa ma tem de tipete si certuri, mai ales de plansetele ei care ma fac sa ma simt vinovata. Chiar nu stim ce sa mai facem.Suntem in situatie grea, Asteptam raspunsul dumneavoastra.
Motivul pentru care am scris acest citat, nu e ca sa analizez situatia oamenilor astia (pt care sincer ma doare in cot), ci pentru ca revista cu pricina mi-a fost inmanata de catre ai mei sa citesc rubrica aceasta. Ai mei se regasesc in situatia asta! WHAT THE F****K?


Inteleg totusi unde au facut legatura si lucrul asta m-a socat enorm! Nu stiam ca gandesc asa despre mine!
Am fost asa socata de mai bine de o satamana, si m-am gandit si m-am tot gandit... Intamplarea asta imi schimba planurile de viitor.


Ai mei nu ma cred ca munca aia era un iad, cred ca m-au influentat altii sa ma duc la studii si ce sa studiez, iar faza cu imprumutul in banca pt colegiu nici macar nu a fost ideea mea, ei au venit cu ea! Si plus de asta, chiar daca mi-au zis ca ma pot intoarce la ce ora vreau acasa, se pare ca ii deranjeaza ora. Iar cumparaturile pe care le faceam, nu au vost vazute cu ochi buni nici ele. Plus faza cu calculatorul! Iii deranjeaza si aia.

Sincer cred ca intamplarea cu revista a fost norocul meu, ca sa-mi deschid ochii si sa nu ma las amagita. Chiar nu banuiam ce-i in mintea lor.  Am crezut ceea ce ei mi-au cerut sa cred. Am zis sa ma incred in ei pt ca-i familia mea etc.. Dar stiam eu de la bun inceput ca nu-s de incredere. De cate ori nu mi-am ascultat instinctul, am fost dezamagita. Nu stiu a cata oara imi zic asta.
Asa se intampla cand traiesti dupa regulile altora. Ar trebui sa am incredere in mine.


Intentionam sa scriu postul asta de cateva zile,dar nu am fost capabila. Scriind asta azi inseamna ca am trecut peste soc.

2 comentarii: